Mezi nejoblíbenější úpravu brambor v naší rodině je pečení, a proto v naší kuchařce naleznete mnoho receptů na tyto brambory, ale já jsem pro vás vybral ten nejvíce osvědčený recept, který vám nezabere moc času a vaše peněženky nechá v klidu.
Na tento recept se nejlépe hodí odrůdy brambor varného typu B, kdy se struktura brambor nenaruší, a tak zůstanou krásně vláčné a zároveň si zachovají svoji krásně žlutou barvu. Tento recept byl připraven z odrůdy Adéla, ale klidně můžete tento recept udělat i z jiné odrůdy varného typu B, které naleznete také na našem webu.
Na zapečené brambory budete potřebovat:
1kg brambor varného typu B
200ml smetany
1 vejce
Tymián, majoránku, kmín
Sůl a pepř
Nejdříve si zapněte troubu na 190 stupňů a poté si oloupejte brambory, které nakrájejte na cca půlcentimetrová kolečka. Nyní si v misce rozmíchejte smetanu s vajíčkem a přidejte bylinky s pepřem a solí. Je nutné toto udělat zvlášť, protože kdybychom to míchali společně s bramborami, tak by se všechny ingredience nedostali, tam kam je potřebujeme, a proto si to děláme předem v misce.
Připravte si pekáček nebo malý plech, do kterého dáte nakrájené brambory. Na brambory rozlijte směs smetany, vajíčka a koření. Teď vše důkladně promíchejte a dejte do trouby péct.
Pečte cca 30 minut, dokud nejsou brambory měkké. Po upečení hned podávejte.
Více receptů a inspirace na vaření naleznete na instagramu https://www.instagram.com/vojta.fiala_foodstyle/
Dobrou chuť VF.
Comments